Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Chakalaka

Ingredience (4 porce)

  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké červené chilli papričky
  • 125 ml oleje
  • 3 žluté papriky
  • 500 g nakrouhaného bílého zelí
  • 500 g nastrouhané mrkve
  • 5 g cayenského pepře
  • 10 g papriky v prášku
  • 150 g hrášku z konzervy
  • sůl
  • pepř

Příprava a postup

Oloupeme cibule i stroužek česneku a nakrájíme najemno. Očistíme chilli papričku, omyjeme ji a rozpůlíme. Zbavíme ji jadérek a stopky a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek a chilli papričku lehce osmažíme na polovičním množství připraveného oleje.

Očistíme, omyjeme a rozkrojíme papriky, odstraníme z nich semínka a stopky. Papriky nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli do pánve wok. Za stálého míchání dusíme cca 2–3 minuty.

Do pánve přidáme zbývající olej a následně zelí s mrkví a kořením. Tuto směs na pánvi za stálého míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme okapaný hrášek, aby se prohřál. Vše výrazně doochutíme solí a pepřem.

Vhodná příloha

  • pečivo
  • pečené brambory (viz. náš recept)
  • popř. může samotná posloužit jako příloha ke grilovanému masu
Fotografie:
Chakalaka - ilustrační foto


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-Teplo.cz | www.hagas.cz | www.opravy-budov.cz