Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Focaccia - pizza chleba

Ingredience

  • 1 kg mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 kostka droždí
  • 10 g soli
  • 20 g cukru
  • 400-450 ml vody
  • 1 kg čerstvě uvařených brambor
  • 20 g rozmarýnu
  • mořská sůl

Postup a příprava

Uděláme těsto na pizzu a necháme ho cca. 2 hodiny kynout. Potom rozmačkáme ještě teplé brambory a zpracujeme do těsta.

Do pekáčku dáme papír na pečení a těsto do výšky cca 3 cm (místo pekáčku lze také použít lávový kámen), posolíme, posypeme rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem.

Potom těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě hodinu kynout.

Pečeme na grilu při teplotě cca 240 °C.

Fotografie:
Focaccia - pizza chleba
Focaccia - pizza chleba


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-teplo.cz | www.hagas.cz | www.bbqhagas.cz