Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Gazpacho na grilu

Ingredience (4 porce)

  • 2 velká rajčata
  • 2 červené papriky
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 salátová okurka
  • bílý balzamikový ocet
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • tymián
  • 1 bobkový list

Příprava

Paprice odkrojíme čepičku okolo stopky, a vybereme z ní jadérka. Potom ji vložíme společně s rajčaty a česnekem do grilovací formy (WEBER). Okořeníme tymiánem, pepřem a hrubou solí, přidáme bobkový list a polijeme trochou oleje. 

Grilujeme 20 minut se zavřeným víkem při teplotě 160 °C. Když formu vyndáme z grilu, přikryjeme ji bez prodlení potravinářskou fólií a necháme 5 minut přikrytou. Okrájíme okurku, zbavíme ji peciček a nakrájíme na kousky. Omyjeme tři stonky řapíkatého celeru, nakrájíme najemno a dáme společně s okurkou do mixeru. Rajčata a papriky zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a rovněž vložíme do mixeru. Oloupejte česnek a přidáme i ten. Nakonec vlijeme do mixeru i tekutinu z pánve a celou směs rozmixujeme. Výsledek ochutíme octem, olejem, solí a pepřem.

Vhodná příloha

  • pečivo
     
Fotografie:
Gazpacho - ilustrační obrázek


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-teplo.cz | www.hagas.cz | www.bbqhagas.cz