- Úvod
- > Grilovaná zelenina
- > Gazpacho na grilu
Gazpacho na grilu
Ingredience (4 porce)
- 2 velká rajčata
- 2 červené papriky
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 salátová okurka
- bílý balzamikový ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
- cukr
- tymián
- 1 bobkový list
Příprava
Paprice odkrojíme čepičku okolo stopky, a vybereme z ní jadérka. Potom ji vložíme společně s rajčaty a česnekem do grilovací formy (WEBER). Okořeníme tymiánem, pepřem a hrubou solí, přidáme bobkový list a polijeme trochou oleje.
Grilujeme 20 minut se zavřeným víkem při teplotě 160 °C. Když formu vyndáme z grilu, přikryjeme ji bez prodlení potravinářskou fólií a necháme 5 minut přikrytou. Okrájíme okurku, zbavíme ji peciček a nakrájíme na kousky. Omyjeme tři stonky řapíkatého celeru, nakrájíme najemno a dáme společně s okurkou do mixeru. Rajčata a papriky zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a rovněž vložíme do mixeru. Oloupejte česnek a přidáme i ten. Nakonec vlijeme do mixeru i tekutinu z pánve a celou směs rozmixujeme. Výsledek ochutíme octem, olejem, solí a pepřem.
Vhodná příloha
- pečivo
BestGrill.cz
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
Tel: +420 415 652 722
E-mail: obchod@hagas.cz
Http:// www.e-teplo.cz.cz
IČO 25413104 | DIČ CZ25413104
Společnost zapsána v OR vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 16469