- Úvod
- > Grilovaná zelenina
- > Marinovaná zelenina na grilu
Marinovaná zelenina na grilu
Ingredience
- 2 menší cukety
- 2 menší lilky
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 kapie
- 1 svazek zelené cibulky
- 10 žampionů
- 7 lžic olivového oleje
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžičky rozmarýnu
- 1 lžička tabaska
- sůl
- pepř.
Postup
Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Lilek osolíme a necháme jej chvíli „vypotit“. Pak jej osušíme. Zelenou cibulku a řapíkatý celer opereme a nakrájíme na špalíčky. Kapii omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme na silnější proužky. Žampiony sloupneme a rozkrojíme na poloviny.
Ve větší míse promícháme olej s medem, worcesterskou omáčkou, kečupem, rozmarýnem a tabaskem. Podle chuti osolíme a opepříme. Do této marinády přidáme všechnu pokrájenou zeleninu a žampiony, důkladně vše promícháme a necháme v chladu nejméně dvě hodiny rozležet.
Pak zeleninu i žampiony vyjmeme, necháme okapat a na dobře rozehřátém grilu zprudka krátce opečeme, aby zelenina uvnitř zůstala křupavá.
Vhodné přílohy
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako lehké hlavní jídlo s opečenou celozrnnou bagetou.
Zdroj: http://www.recepty.eu/grilovani/grilovana-marinovana-zelenina.html
fotografie nejsou k dispozici
BestGrill.cz
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
Tel: +420 415 652 722
E-mail: obchod@hagas.cz
Http:// www.e-teplo.cz.cz
IČO 25413104 | DIČ CZ25413104
Společnost zapsána v OR vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 16469