Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Pikantní živáňská jehla na grilu

Ingredience

  • 750 g hovězí svíčkové
  • 250 g anglické slaniny
  • 4 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml oleje
  • mleté chilli koření
  • mletý černý pepř
  • sůl.

Postup

Svíčkovou nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Anglickou slaninu vcelku nakrájíme také na kousky a vše střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu. Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril. Během grilování špíz potíráme omáčkou smíchanou z prolisovaného česneku česneku, chilli koření, červeného vína, mletého pepře a soli. Při podávání ještě trochou omáčky potřeme.

Vhodná příloha

  • opečené brambory
  • pečivo
  • saláty

    Zdroj: http://www.recepty.eu/grilovani/pikantni-zivanska-jehla.html

 

Fotografie:
fotografie nejsou k dispozici


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-teplo.cz | www.hagas.cz | www.bbqhagas.cz