- Úvod
- > Pikantní živáňská jehla na grilu
Pikantní živáňská jehla na grilu
Ingredience
- 750 g hovězí svíčkové
- 250 g anglické slaniny
- 4 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml červeného vína
- 100 ml oleje
- mleté chilli koření
- mletý černý pepř
- sůl.
Postup
Svíčkovou nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Anglickou slaninu vcelku nakrájíme také na kousky a vše střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu. Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril. Během grilování špíz potíráme omáčkou smíchanou z prolisovaného česneku česneku, chilli koření, červeného vína, mletého pepře a soli. Při podávání ještě trochou omáčky potřeme.
Vhodná příloha
- opečené brambory
- pečivo
- saláty
Zdroj: http://www.recepty.eu/grilovani/pikantni-zivanska-jehla.html
fotografie nejsou k dispozici
BestGrill.cz
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
Tel: +420 415 652 722
E-mail: obchod@hagas.cz
Http:// www.e-teplo.cz.cz
IČO 25413104 | DIČ CZ25413104
Společnost zapsána v OR vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 16469