- Úvod
- > Grilovaná zelenina
- > Plněné papriky s ricottou a capary
Plněné papriky s ricottou a capary
Ingredience (6 porcí)
- 4 středně velké papriky
- olivový olej
- 200 g mozzarelly
- 4 naložené kulaté chilli papričky (ty necháme okapat, najemno nasekáme. pokud jsou příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)
- 150 g sýr Ricotta
- 2 polévkové lžíce nasekaného oregana
- 1 polévková lžíce nasekaného tymiánu
- 4 polévkové lžíce velkých kapary (tzv. kaparových jablek)
- 18 černých oliv
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Příprava a postup
Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžeme plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky následně potřeme olivovým olejem (cca 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru.
Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik.
Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.
Jako příloha poslouží pečivo, různé studené omáčky, zeleninový salát.
BestGrill.cz
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
Tel: +420 415 652 722
E-mail: obchod@hagas.cz
Http:// www.e-teplo.cz.cz
IČO 25413104 | DIČ CZ25413104
Společnost zapsána v OR vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 16469