Vítejte na stránkách BestGrill.cz

Plněné papriky s ricottou a capary

Ingredience (6 porcí)

  • 4 středně velké papriky
  • olivový olej
  • 200 g mozzarelly
  • 4 naložené kulaté chilli papričky (ty necháme okapat, najemno nasekáme. pokud jsou příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)
  • 150 g sýr Ricotta
  • 2 polévkové lžíce nasekaného oregana
  • 1 polévková lžíce nasekaného tymiánu
  • 4 polévkové lžíce velkých kapary (tzv. kaparových jablek)
  • 18 černých oliv
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Příprava a postup

Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžeme plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky následně potřeme olivovým olejem (cca 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru.

Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik.

Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.

Jako příloha poslouží pečivo, různé studené omáčky, zeleninový salát.

Fotografie:
Ilustrační foto


DOPORUČUJEME TYTO GRILY


www.e-teplo.cz | www.hagas.cz | www.bbqhagas.cz